(6 porcí | 35 minut)
Suroviny:
- 1 uzený tempeh
- 4 cibule
- 100 ml slunečnicového oleje
- 600 g kysaného zelí
- lžička drceného kmínu
- 2 lžíce Würzlu
- 1 lžíce třtinového cukru
Těsto
- 650 g žitné celozrnné jemně mleté mouky
- 200 g Hrašky na zahušťování
- 1 l vody
- lžička soli
Postup:
1. Ve větší míse rozmíchejte metličkou hrašku, sůl a vodu. Přisypávejte žitnou mouku a vytvořte hustší těsto.
2. Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5–7 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
3. Na oleji osmahněte cibuli do zlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín, krátce zasmažte. Třetinu směsi si dejte stranou na ozdobu pokrmu na talíři.
4. Kysané zelí nakrájejte, zalijte 500 ml vody, přidejte Würzl a cukr, krátce povařte. Přidejte halušky, tempeh a promíchejte.
Produkty:
Žitná mouka bio, COUNTRY LIFE, 1 kg
Směs na zahušťování Hraška, CERIA, 250 g
Uzený tempeh bio, SUNFOOD, 190 g
Připravil Petr Klíma
Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Komentáře
k článku