(25 kusů | příprava 5 min, postup: 10 minut, pečení a chládnutí: 20 minut)
Suroviny:
- 100 g 70% hořké čokolády (DM Alnatura)
- 2 lžíce kozího másla
- 100 g žitné celozrnné mouky
- 1 lžička PrDoPeče
- 1 vejce
- 50 g cukru muscovado
- 1 vanilkový lusk
- hrubozrnná mořská sůl
Postup:
1. Na velmi mírném ohni nebo ve vodní lázni rozehřejte kozí máslo spolu s nalámanou čokoládou.
2. Do jedné větší mísy prosijte žitnou mouku a prášek do pečiva. Ve druhé důkladně vyšlehejte vejce s cukrem, aby se stačil rozpustit. Přidejte semínka z vanilkového lusku tak, že lusk rozříznete a špičkou nože semínka vyškrábnete.
3. Jakmile se čokoláda rozpustí, stáhněte rendlík z ohně a nechte lehce vychladnout, pak do ní přelijte vyšlehané vajíčko a dobře promíchejte. Směs vlijte do mouky a vytvořte těsto.
4. Z těsta vytvarujte dlouhého hada a nožem odměřte stejné množství malých porcí, ze kterých vytvarujte kuličky a lehce je splácnete.
5. Pečícím papírem vyložte plech, předehřejte troubu na 180°C s horkým vzduchem nebo na 200°C bez a s dostatečným rozestupem (cca 3 cm) vedle sebe rozmístěte sušenky. Na závěr posypte každou sušenku pár krystalky soli a pečte zhruba 8-12 minut.
Za recept děkujeme ZÁSADNĚ ZDRAVĚ
Komentáře
k článku