Žitné Centrum
Kontakt RSS

Žitné čokoládové sušenky s mořskou solí

(25 kusů | příprava 5 min, postup: 10 minut, pečení a chládnutí: 20 minut)

Suroviny:

  • 100 g 70% hořké čokolády (DM Alnatura)
  • 2 lžíce kozího másla
  • 100 g žitné celozrnné mouky
  • 1 lžička PrDoPeče
  • 1 vejce
  • 50 g cukru muscovado
  • 1 vanilkový lusk
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup:

1. Na velmi mírném ohni nebo ve vodní lázni rozehřejte kozí máslo spolu s nalámanou čokoládou.

2. Do jedné větší mísy prosijte žitnou mouku a prášek do pečiva. Ve druhé důkladně vyšlehejte vejce s cukrem, aby se stačil rozpustit. Přidejte semínka z vanilkového lusku tak, že lusk rozříznete a špičkou nože semínka vyškrábnete.

3. Jakmile se čokoláda rozpustí, stáhněte rendlík z ohně a nechte lehce vychladnout, pak do ní přelijte vyšlehané vajíčko a dobře promíchejte. Směs vlijte do mouky a vytvořte těsto.

4. Z těsta vytvarujte dlouhého hada a nožem odměřte stejné množství malých porcí, ze kterých vytvarujte kuličky a lehce je splácnete.

5. Pečícím papírem vyložte plech, předehřejte troubu na 180°C s horkým vzduchem nebo na 200°C bez a s dostatečným rozestupem (cca 3 cm) vedle sebe rozmístěte sušenky. Na závěr posypte každou sušenku pár krystalky soli a pečte zhruba 8-12 minut.

Žitné čokoládové sušenky s mořskou solí

ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Za recept děkujeme ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Doporučte článek Facebook Twitter Google Email

Komentáře
k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

Žitné parathy plněné dýní s daly z fazolí mungo a adzuki

Špaldovo-žitný chléb s batátou

Žitné čokoládové sušenky s mořskou solí

Žitný trhanec s bezovým květem a borůvkami

Žitné halušky se zelím a tempehem

Facebook
STUDIO SYNAPSE Handcrafted with love by STUDIO SYNAPSE
Znak mlynářů
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice
Žitné Centrum